Ingredienser

  • 1 gresskar på ca. 1,5 kg (smaker ekstra godt med Hokkaido gresskar)
  • 500 g gulrøtter
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 boks kokosmelk (400g)
  • 5 dl buljong
  • smak til med salt og pepper og evt litt chilli

Slik gjør du

  1. Ta ut innmaten av gresskaret og bruk «kjøttet». Ta vare på gresskarfrøene som kan tørkes og stekes/ristes.
  2. Bland innmaten fra gresskaret og gulrøttene med rapsolje og spisskummen.
  3. Skrell hvitløk.
  4. Ha kokosmelk, innmaten fra gresskaret og gulrøttene, hvitløk og buljong i blenderen. Blend det sammen til det blir helt glatt.
  5. Hvis du bruker PowerFuel, la blenderen stå på til den får ønsket temperatur, bruk temperaturmåleren som følger med blenderen. Hvis du ikke har blender som gjør suppen klar til servering, heller du suppen i en kasserolle og varmer den der.
  6. Når suppen er varm, smak til med salt og pepper.
  7. Server suppen med rømme og gresskarkjerner.

Tips 1!
Lag dine egne gresskarfrø. Bruk gresskarfrøene fra gresskaret og skyll de godt. Tørk de, og legg de i en stekepanne. Dryss litt salt over. Når gresskarfrønene begynner å poppe, er de ferdige.

Tips 2!
Halloween gresskar er egentlig lagd for pynt, men er fullt spiselige. Hokkaido gresskaret er en japansk gresskartype som egner seg godt til blant annet suppe. Skallet kan også brukes.

Anbefalt produkt

Wilfa PowerFuel Digital BPFD-1680GY

PowerFuel Digital blender

Høyhastighetsblenderen PowerFuel Digital er en kraftig og allsidig digital blender i stilrent design. Wilfas siste...
Blendere
Wilfa Powerfuel blender BPF-1200B

PowerFuel blender

Blender med skikkelig kraft. Denne blenderen kan fort bli din bestevenn på kjøkkenet, og med...
Blendere
Wilfa Power Fuel blender BPF-1200S

PowerFuel blender

Blender med skikkelig kraft. Denne blenderen kan fort bli din bestevenn på kjøkkenet, og med...
Blendere
Publisert 31. oktober, 2017 i Middag