Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 5 stk egg
  • 100 g smeltet smør

Slik gjør du

  1. Bland alt til en jevn røre og
  2. La det svelle i en halv time før du begynner å steke.
  3. Stek
  4. Spis! Du kan spise vaflene varme uten noe på, eller prøve det tradisjonelle tilbehøret, som rømme og syltetøy, eller smør og brunost.

Tips

Havrevafler

Bytt ut halvparten av hvetemelet med havremel eller lettkokte havregryn.

Grove vafler

Bytt ut halvparten av hvetemelet med grovt mel og/eller sammalt mel.

Sitrusvafler

Tilsett litt finrevet appelsin- og/eller sitronskall. Vask sitronen før skallet rives. Bruk bare den gule/orange delen av skallet.

Gulrotvafler

Tilsett 1-2 revne gulrøtter.

Bananvafler

Tilsett 1-2 mosede bananer.

Sjokoladevafler

Tilsett 100-200 gram hakket sjokolade.

Meierivafler

Bytt ut melken med rømme, fløte, surmelk eller lignende.

Potetvafler

Tilsett 1-2 raspede poteter.

Ostevafler

Lag vanlig vaffelrøre, men uten sukker. Tilsett 100-200 gram revet ost.

Anbefalt vaffeljern