Østerdal krumkakejern

Lag sprø og tynne krumkaker til jul. Krumkaker er en av de støste favorittene blant våre julekaker og de syv slag.

Ingredienser

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 250 g potetmel
  • ca 2 dl vann

Slik gjør du

Røre

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smøret og avkjøl det litt.
  3. Bland smøret i eggedosisen.
  4. Sikt i hvetemel og potetmel og bland smøret i eggedosisen vekselsvis.
  5. Rør (i konjakk og deretter) vann.
  6. La røren stå og svelle i kjøleskapet i minimum 20 minutter.

Steking i krumkakejern

  1. Varm opp jernet.
  2. Stek krumkakene tynne og gylne i Østerdal krumkakejern.
  3. Krumekakene trenger kun et par sekunders steketid.
  4. Rull kakene straks til kremmerhus ved hjelp av egen krumkakepinne.
    Krumkakene kan også stekes som former i Topit jernet.
  5. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips – Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Anbefalt produkt

Krumkakejern Østerdal cc-1

Krumkakejern Østerdal

Publisert 27. november, 2017 i Bakst