
Lag sprø og tynne krumkaker til jul. Krumkaker er en av de støste favorittene blant våre julekaker og de syv slag.
Ingredienser
- 4 egg
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- 250 g potetmel
- ca 2 dl vann
Slik gjør du
Røre
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret og avkjøl det litt.
- Bland smøret i eggedosisen.
- Sikt i hvetemel og potetmel og bland smøret i eggedosisen vekselsvis.
- Rør (i konjakk og deretter) vann.
- La røren stå og svelle i kjøleskapet i minimum 20 minutter.
Steking i krumkakejern
- Varm opp jernet.
- Stek krumkakene tynne og gylne i Østerdal krumkakejern.
- Krumekakene trenger kun et par sekunders steketid.
- Rull kakene straks til kremmerhus ved hjelp av egen krumkakepinne.
Krumkakene kan også stekes som former i Topit jernet. - Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Tips – Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.