En bit av Norden med New Scandinavian Cooking

En bit av Norden med Niklas Ekstedt og Andreas Viestad

Niklas Ekstedt reiser rundt i Norge, her besøker han spennende steder for å oppleve det norske matfatet. Vi får se mange fine møter med lokale helter og ikke minst nye smaker. I «En bit av Norden» blir vi presentert for gamle teknikker med råvarer fra fjellet iblandet både samisk, norsk og svensk mattradisjon. Det har gjort noe med smakene, og Niklas vil vite mer om dette.

Sesongens programledere er Sveriges fantastiske Michelin-kokk, Niklas Ekstedt og Norges matskribent og kokk Andreas Viestad. 

Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt er en klok og sjarmende svensk kokk, født og oppvokst i den lille byen Järpen i Jämtland. Som 21 åring åpnet han sin første restaurant og i dag er han eier og kokk av Stocholms Michelin-restaurant. Her spesialiserer han seg på mat tilberedt over åpen ild. I denne sesongen av «En bit av Norden», er Niklas frontpersonen.

Andreas Viestad

Andreas Viestad har vært matskribent i Dagbladet Magasinet siden oppstarten i 1999. Han er faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn, en stiftelse som arbeider med å lære barn om mat og matlaging. Han er også medeier i grillrestauranten St Lars på Bislett i Oslo. Andreas er forfatter av 14 kokebøker. Han er også programleder for ”New Scandinavian Cooking” på PBS og BBCLifestyle.

Vi er stolte av at våre produkter blir brukt av disse dyktige programlederne.

En bit av Norden – New Scandinavian Cooking

Programserien «En bit av Norden» vil i løpet av et år vises i over 50 land. Siden 2001 har programserien levert over 200 programmer fra noen av de flotteste stedene i Norge og Skandinavia. «New Scandinavian Cooking» dekker 48 av 50 stater og millioner av seere. Den norske versjonen, ‘En Bit av Norden’, hadde premiere 11. juni på TV2.

Mathistoriene blir delt på lag med noen av de flotteste programlederne Norden har å by på; Niklas Ekstedt, Tina Nordstrøm, Claus Meyer, Sara La Fountain og Andreas Viestad.

Wilfa produkter som blir brukt i «En bit av Norden»

Testvinner Svart Precision WSP-2A

SVART Precision kaffetrakter

Best i test kaffetrakteren Svart Precision. Testvinner hos TV2 hjelper deg 24.01.19 Eneste kaffetrakteren som...
Kaffetrakter
Termokrus WST-350B Coffee2GO

Coffee2GO Termokopp

Coffe2GO lar deg ta med kaffen din på farten mens du holder stilen. Termokopp med...
Diverse
Wilfa stavmikser SM-1FP Miks & Hakk

Miks & Hakk stavmikser

Kraftig stavmikser på 700 watt i fint ståldesign. Håndtaket er gummiert for godt grep. Stavmikseren...
Stavmikser
Induksjonskokeplate ICP-2000 Indux

Indux

Stilfull induksjonskokeplate på 2000 Watt. Kokeplaten gir raskt oppkok og nedkjøling.
Kokeplate
Gram Stål kjøkkenvekt

Gram Stål

Elektronisk kjøkkenvekt i rustfritt stål som måler nøyaktig helt ned på grammet. Vekten kan veie...
Kjøkkenvekt
Publisert 14. juni, 2018 i Nyheter