Hurra for vaffeldagen 25. Mars!

Vafler er litt typisk norsk. Og nordmenns hjerter banker litt ekstra godt for vaffelhjerter.

Vafler har en lang historie i Norge. De er omtalt tilbake på 1800-tallet. Sammen med de eldste sortene av kaker laget i kakejern. I Wilfa elsker vi vafler, og derfor er vi dedikert til å utvikle vaffeljern som leverer de beste vaflene. Det har resultert i gjentagende testvinnere og bestselgere. 15. mars 2024 ble vårt nye vaffeljern, Joy, best i test hos tek.no.  Mens vårt mangeårige testvinnerjern, Bell, ble nest best og anbefalt. Les mer om testen av enkle vaffejern her.

Vårt doble Joy jern ble best i test 22. mars, mens vårt Tradition dobbelt vaffeljerrn ble nummer 2. Les mer om testen her.

25. mars er den internasjonale vaffeldagen, og da oppfordrer vi alle til å finne frem vaffeljernet og servere vafler til venner og familie. Gi vaffeljernet sin fortjente plass på kjøkkenbenken, ute på terrassen eller hvor enn din favorittplass for vaffelsteking er.

Vaffeldagen er en dag mange ser frem til, og med Wilfa ved din side, kan du gjøre denne dagen ekstra spesiell.

8 enkle Tips for perfekte Vafler hver gangVaffelplate.jpg

Oppnå Jevnt stekte Vafler som er Sprø utenpå og saftige inni – hver eneste gang.

Og eksperimenter med nye vaffeloppskrifter, og du vil få ekstra mye glede ut av vaffeljernet ditt.

 

Og husk: med vaskevaffel blir jernet godt som nytt.

Se hvordan du lager vaskevaffel her.

Vaskevaffel-oppskrift-2-web.jpg

1. Sprø på utsiden, saftige på innsiden.

Waffle-Iron_Joy_WM5B-200_Environment_Vert_Sqr.jpg

 

De beste vaflene får du ved å steke i vaffeljern med luftspalter innebygd i jernet. Det gjør at overflødig damp slipper ut, og vaflene blir sprø på utsiden og forblir saftige på innsiden.

2. Jevnt stekt = best resultat.

Et vaffeljern som steker jevnt, er viktig for et godt vaffelresultat. Utformingen på jernet har stor effekt. Våre vaffeljern har konisk utformede plater og luftspalter. Sammen sørger disse for at vaffelrøren blir jevnt fordelt i jernet og overflødig luft slipper ut. Dette gjør også at du slipper å fordele røren utover med øsen.

3. La røren svelle

La vaffelrøren svelle i 15-30 min. Da blir det enklere å steke vaflene og de blir luftigere.

4. Unngå tynn røre

Unngå for tynn vaffelrøre, spesielt ved bruk av havregryn og grovt mel. Det kan føre til at vaflene henger lettere fast i vaffeljernet.

5. Sprø vafler

Legg vaflene enkeltvis på en rist hvis du ønsker en sprø finish, ikke stable dem. Bruk litt Farris i røren for ekstra sprø vafler.

6. Lag vaffelrøre i blenderen

Lag vaffelrøren i blenderen for å blande ut alle klumper og få en glatt røre. Spesielt ved grove vafler eller vafler med grønnsaker i røren.

7. Bruk plast- og trematerialer

Bruk kun tre- og plastredskaper for å bevare vaffeljernet og belegget lengst mulig.

8. Grove vafler

Grove vafler setter seg lettere fast i jernet, smør da jernet mellom hver 2. og 3. vaffelplate, og de vil slippe lettere.

Vi er stolte av at vårt Joy vaffeljern ble best i test hos tek.no. Les mer om testen her.


Vi har et stort utvalg vaffeljern, både enkle og doble, jern med 5 eller 6 hjerter eller belgiske vafler, altså noe for enhver smak og behov.


Et godt vaffeljern skapes ikke ved tilfeldigheter

Med et vaffeljern fra Wilfa, får du ikke bare et av de beste vaffeljernene på markedet. Du får også et vaffeljern med utrolig mange finesser og tekniske løsninger. Alle våre vaffeljern er utstyrt med dobbelt slippbelegg. Termostaten gir deg mulighet for regulering av temperaturen, og varsellampene forteller deg når jernet er klart for steking, og når vaffel-platen er ferdig stekt.